Училища в:


Проверка на резултатите от изпита след 7-ми клас:

Новини:

Статистика резултати след 7 клас София 2011 БЕЛ
10.06.2011 г.

Статистика с успеваемостта след 7клас. Обща статистика на всички резултати за София към дата 10.06.2011 по Математика...

прочетете цялата новина

Статистика резултати след 7 клас София 2011 БЕЛ
10.06.2011 г.

Статистика с успеваемостта след 7клас. Обща статистика на всички резултати за София към дата 10.06.2011 по БЕЛ....

прочетете цялата новина

Статистика резултати след 7 клас Варна 2011
10.06.2011 г.

Статистика резултати след 7 клас Варна 2011 по БЕЛ и Математика....

прочетете цялата новина

НТБГ

Държавно училище НТБГ

(8 - 12 клас)Профил на училището
  • Икономика
  • Банково дело
  • Администрация
  • Икономическа информатика

Изучавани езици
  • английски
  • френски
  • немски
  • испански

Допълнителна информация
НТБГ е основана през 1912 г и е най-голямото училище за икономисти в България. Училището минава през различни етапи, като се сменя и статута му на техникум. През 1995г отново е върнат стария статут на гимназия. В НТБГ учат повече от 1000 ученици в най-разнообразни специалности.

Училището днес

От 1997 г. в гимназията се разработва проектът „Интегративно практическо обучение”, в рамките на който учениците от X-ти до XII-ти клас преминават тригодишен курс по учебна практика. Според специалността, по която се обучават в НТБГ, учениците създават учебни търговски банки, фирми, митници, борси, Учебен съд, Учебна централна банка, Търговска палата, Национална агенция за приходите и др. По време на обучението се организират стажантски програми в България и в Швейцария. Ученици от гимназията участват в международни състезания на световната организация на учебните предприятия PENINTERNATIONAL.

За периода 2001 – 2011 г. от 30 участия в международни състезания в САЩ, Швейцария, Франция, Германия, Финландия, Словакия, България, учениците от НТБГ са спечелили 93 награди, отборни и индивидуални.


 НТБГ има много бизнес партньори у нас и в чужбина, сред които са Американската, Швейцарската, Финландската, Словашката централи на учебните фирми, Българската Народна банка, Българската търговско-промишлена палата, Ситибанк, Общинска банка, Стопанска и инвестиционна банка, Института на дипломираните експерт счетоводители, „М и М Милицер и Мюнх БГ” ООД, Пенсионно осигурително дружество „Алианц България” АД, Институт на вътрешните одитори в България и др.